Fridabloggen

á la Gossip Girl

Fashion & Style Permalink3
Var det bara jag som såg Gossip Girl igår? Jag har sett några avsnitt tidigare, och jag känner mig en aning för gammal för serien, men inspirationen är ett faktum! Otroligt snygga kläder och miljöer.

Igår blev jag inspirerad av Serena:
13777-838
Bilder från H&M, Ellos och Asos

Marissa

Fashion & Style Permalink5
Jag har varit hopplöst efter när det gäller O.C, och inte riktigt förstått grejen. Men nu har jag äntligen sett en bit in i säsong två, och det vore ju att ljuga att säga att det inte är underhållning på hög nivå!

Marissa (eller snarare Mischa Barton) är otroligt vacker. Jag gillar hennes annorlunda färger. Hon har ett speciellt och annorlunda utseende, det är kul.

Vet inte vem som är seriens stylist, men denne någon lyckas extremt bra med Seth's stil, och även de andra har fått in en hel del fullträffar.

image808

Chokladkaka med After Eight

Familj, vardag & personligt Permalink9
Leta recept är ett av mina stora intressen. Receptboken är välfylld - men de flesta har jag aldrig ens prövat. Anledningen är väl en kombination av tidsbrist och lathet.

Den här chokladkakan med After Eight tänkte jag pröva på vår middag på söndag. Låter både enkelt och gott.
Någon som har provat?


Du behöver: 10 bitar

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g after eight (12 st rutor)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver

Glasyr:
150 g after eight (18 st rutor)


Gör så här:

Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.


Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader.


Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


Förvara tårtan svalt.

Till top