Fridabloggen

Mamma har fått en ny bebis

Blogs & Webb Permalink0
Min nya nalle. Nokias N96. Bra funktion så jag kan lyssna på ljudböcker med eller utan hörlurar, 16 GB minne, bra kamera och ursnygg design med rosa meny. Jag är kär!

Kommer bli mycket mobilbloggning framöver.

7 820 kronor

Familj, vardag & personligt Permalink13
Jag är hysteriskt upprörd.

Hamnade på bloggen Fattigbloggen (superbra förövrigt!)), vars ägare under en månad ska pröva på att leva på socialbidrag, vilket i dag är 8 281 kronor per månad. Jag som studerar på heltid och har fullt studielån, det vill säga lånar pengar för att kunna studera och få en utbildning, har 7 820 kronor varje månad.

Jag jobbar 40 % också samt får en del för frilansuppdrag och annonsintäkter, men alla har faktiskt inte möjlighet att få ett extrajobb, eller har helt enkelt en så krävande utbildning att de inte hinner jobba utöver skolan.

Hur rättvist är det att vi som lånar pengar för att kunna studera, och dessutom har snordyr kurslitteratur att betala, ska få mindre pengar (461 kronor) än de som får socialbidrag varje månad?

Jag förstår naturligtvis att vissa inte har något val utan måste få hjälp av socialen, men jag tycker att det är så fruktansvärt dåligt att beklaga sig över att man får så lite pengar, medans vi studenter kämpar på så gott vi kan. I vår ska jag ha praktik 6 veckor - då jobbar jag alltså heltid, 40 timmar i veckan (samtidigt som jag jobbar 40 % i mitt "vanliga" jobb) och ändå får jag bara 7 820 kronor. Sveriges sämsta betalda heltidsanställda - jag får låna 7 820 kronor (glöm inte räntan!) för att kunna jobba heltid. Är det rättvist?

Gröna krukor

Trädgård och blommor Permalink2

Likt den gröna krukan ovan har jag tänkt att ha på altanen i sommar, tillsammans med gröna stolsdynor jag har kikat in på Rusta. Tycker dock att priset är för saftigt, vill ha tre eller fyra stycken, så jag har tänkt att hitta vanliga obehandlade i liknande modell och spraya gröna, om jag hittar en bra nyans. Höga smala krukor är superfint tycker jag tillsammans med murgröna och några fina sommarblommor.

Krukorna ovan kommer ifrån IKEA och har superbra mått, höjden är 67 centimeter. Namnet på krukorna är Mynta och kostar 399 kronor styck.
Till top