Fridabloggen

Semesterdagbok

Semesterdagbok Permalink0
Fredag 1 juli

Idag har jag jobbat 10-17.30. Det var en på min avdelning som skulle vara ledig så jag hoppade in som fritidsfröken för en dag. Det var kul.

På kvällen grillade vi lax och spelade spel med våra härliga grannar. Idiotkunskap är ett nytt favoritspel. Gissa vem som vann?


Semesterdagbok

Semesterdagbok Permalink1
Torsdag 30 juni

Ytterligare en härlig sommardag! Fredrik har varit ledig och i förmiddags passade vi Fredriks brorsbarn. Mysigt! På eftermiddagen var vi lite här och där och kikade bland annat på ny bil och golv till huset. Svåra val...

Nu är vi på bio - Transformers 3 i 3D! Vi gillade verkligen de andra två så hoppas den nya är lika bra.

Min käraste ägodel

Familj, vardag & personligt Permalink2
Stod och tittade på arkeologerna som försiktigt, försiktigt grävde. Plötsligt reste sig en av arkeologerna upp och höll ut spaden mot mig. Spaden var full med jord, och något annat brunt som stack upp ur jordhögen. Jag plockade upp den bruna klumpen. Lerbiten. En två centimeter lång lerbit. Den har legat i jorden i 500 år. Orörd - tills nu!

Ett heligt ögonblick för mig men arkeologerna skrattade bara, det är småpotatis för dem. Eftersom de har mer än nog med dokumentering och föremål kunde jag behålla lerbiten. Det är troligtvis foten på en liten lerkruka som man hänger över elden. Använd i början av 1500-talet.

Till top