Fridabloggen

Julafton 2013

Familj, vardag & personligt Permalink1
Här kommer några bilder från årets julafton. Tack våra nära och kära för en mysig dag!
 
 

Dukning med en julig touch

Inredning, dukning & pyssel Permalink3
När vi hade vänner på besök på uppesittarkvällen dagen innan julafton, dukade jag med järnek och min fina vas fylld med snittamaryllis och eucalyptus. Doftar fantastiskt! Jag är så himla nöjd med mina underlägg från Svenskt Tenn.
 
 
 
 

Soprasasso Appassimento

Mat & Bak Permalink1
Häromdagen fick jag hem ett lyxigt vinkit från Pretto PR - tack! Det passade vi på att avnjuta när vi var inne hos grannarna när vi julbakade häromkvällen.
 
Vinet tillverkas enligt Appassimento-metoden, en process som även används vid tillverkningen av Amarone. Enligt denna metod skördas mogna, noggrant utvalda, druvor som sedan får torka i 60 till 100 dagar innan de pressas. Detta ger vinet en djup och koncentrerad smak med en angenäm sötma. Den tidskrävande processen gör att dessa viner ofta kostar lite mer.

Just därför är Soprasasso Appassimentos prislapp en riktig överraskning - 59 kronor för en flaska. Här har producenten helt enkelt lagt alla omkostnader, som inte är direkt kopplade till vinproduktionen, åt sidan för att satsa allt på att ge maximal kvalitet till lägsta möjliga pris.
 
Du beställer vinet via Systembolaget: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=70774.
 
 
 
Till top