Fridabloggen

Chokladfudge

Mat & Bak Permalink1
Idag har jag julbakat lite, så mysigt! Vi har haft svärmor på besök, skönt med avlastning så man kan pyssla i lugn och ro! Filippa hade mycket att visa farmor i sitt rum.
 
Jag bakade pepparkaksmuffins och chokladfudge. Det är faktiskt första gången jag gör fudge, men det var himla enkelt och dessutom är ingredienserna sånt man ofta har hemma, vilket är smidigt!
 
Nästa gång ska jag koka dem några minuter mindre, så de blir lite lenare och lättare att skära. De smulade sig en aning.
 
 
 
 
Chokladfudge
 
Ingredienser
5 dl mjölk
8 dl strösocker
12 dl kakao
1 nypa salt
50 g smör
 
Gör så här
Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt cirka tjugo minuter. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Smeten ska vara 125 grader när den är färdig. Du kan också prova om den är klar genom att droppa en klick smet i ett glas med vatten. Går den sedan att forma till en kula är den klar!
 
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
#1 - - Jennie:

Åh så gott! Jag vill ha :) Ska också göra fudge när vår häll är monterad!
Det gjorde min mormor alltid (gör) till julfirandet. En tradition att bevara tycker jag! Kram

Till top