Fridabloggen

Mera moln

Inredning, dukning & pyssel Permalink7
Som ni säkert märkt är jag överdrivet förtjust i Molnserien från Färg & Form. Tycker mönstret är charmigt utan att bli för gulligull, trots den rosa färgen. Mannen i huset gillar det också. Tror faktiskt att vi ska gå all-in och köpa till de matchande askarna också. Supersöta ju! Och vi har ju passande nog en liten tjej som fyller år snart.
 
 

När vardagen knackar på

Familj, vardag & personligt Permalink7
Jag försöker att vara personlig men inte privat i bloggen i vanliga fall, men här kommer ändå ett inlägg som kanske egentligen är helt orelevant för i denna ytliga familjelivsblogg.
 
I fredags upptäckte vi en vattenläcka i garaget. Fredrik upptäcke att gipset i taket var fuktigt när han grejade i sin verkstad, och när vi började riva ner taket bara det rann vatten. Pappa kom förbi också, och vi upptäckte ganska snart att det kom från duschbrunnen, vi har vårt badrum ovanför. Så försäkringsbolaget kontaktades, och igår hade vi en fukttekniker här. Han konstaterade att både badrummet och hela källartaket under måste rivas ut och torkas i ett par veckor, och sedan skall det totalrenoveras.
 
En chock, på många vis. Ekonomiskt givetvis, långt ifrån allt täcks av hemförsäkringen, men också för att vi nu under ganska många veckor står utan badrum. Jag känner att det är oerhört tråkigt att mina sista värdefulla månader som mammaledig skall bestå bland snickare och byggdamm. Det kommer inte att bli roligt med en blivande ettåring som väcks av bankande klockan sju varje morgon och som skall passas passas passas i denna byggarbetsplats. Dessutom är det ju bara några månader sedan vi la ganska många tusenlappar på en lightrenovering av badrummet, helt i onödan.
 
Detta går förhoppningsvis jättesmidigt och allt löser sig, men just nu är det lite tufft. Några timmar efter att vi upptäckt läckan gick vår kombi dessutom sönder - ingen rolig fredag!

Tisdag

Familj, vardag & personligt Permalink0
Vi har haft en hälig sommardag i Halland! På eftermiddagen träffade vi våra fina vänner hemma hos Evelina och Olle. Alltid lika mysigt hemma hos dem! Vi blev bjudna på smarriga rabarbercupcakes och Filippa tog för sig flera gånger av barnens fat (mariekex och smörgåsrån). Vilken dotter vi har!
 
Nu under kvällen har det åskat och regnet har öst ner, så jag har legat under en filt och läst, ljuvligt! Fick en hel hög med recensionsex idag. Det är lycka för mig!
 
 
 
Till top