Fridabloggen

Islatte

Mat & Bak Permalink0
Vi dricker mycket islatte här hemma just nu, mmm! Perfekt i värmen. Godast blir det om man har i någon tesked rörsocker eller en gnutta vaniljpulver, men det funkar toppen med bara lika delar kaffe och mjölk och rejält med krossad is.
 
Jag fick en superbra stavmixer av Fredrik (förlåt, Filippa menar jag...) i Morsdag-present, och den krossar is på ett kick.
 
 
 

Gränna & Visingsö

Semesterdagbok Permalink2
Igår kväll kom vi hem efter en liten mysig tripp till Gränna och Visingsö. Både campingstugorna och hotell var fullbokat när vi fick denna spontana idé, så det fick bli vandrarhemmet Strandterassen alldeles vid hamnen i Gränna. Där var toppen! Fräscht och bra frukost. Filippa sov i en resespjälsäng som vi hade med oss, och vi i en våningssäng, hihi! Vår lilla tjej var så duktig och somnade i vagnen vid halv nio när vi ätit färdigt, och så lyfte vi över henne till sängen när vi kom hem så sov hon vidare till halv åtta på morgonen. Föräldrarna var väldigt nöjda med att de kunde dricka en irish coffee efter maten! Vi åt på en restaurang som hade en uteservering alldeles vid Vättern, jättefint.
 
Färjan till Visingsö var väldigt spännande tyckte Filippa! På hemvägen stod vi nere i fören och där stänkte det lite vatten. På Visingsö tog vi ett litet tåg som gjorde en guidad tur längs ön. Vi stannade nere vid Näs och tittade på slottsruinen. Fredriks blev lite snopen för att den var så liten, men dels har den ju rivits till viss del och så har delar fallit ner i Vättern.
 
Lunch på Visingsö åt vi nere i hamnen. Jag åt stekt strömming och Fredrik rökt sik. Mmmm! Filippan åt köttbullar... Vi köpte med oss rökt sik och rökta räkor som vi kalasade på när vi kom hem igår kväll i skuggan på altanen. Så himla, himla härligt!
 
Nu är altanbygget i full gång här hemma och vi laddar också för semesterns "riktigta" resa som bär av till Danmark nästa vecka.
 
 

En solig eftermiddag

Foto, Semesterdagbok Permalink0
Idag har mannen i huset spelat golftävling 5 av 5 denna veckan. Puh! Jag och Filippa har tillbringat eftermiddagen med Angelica, Rebecca och Leah. Så himla mysigt! Vi fikade på Smedjan i Kärradal och åkte sedan ner till stranden och njöt av det fina vädret. Filippa har varit väldigt rädd för stranden och havet, men tack vare modiga Leah gick det toppen idag, härligt! Vi träffade kusinerna Milton och Molly också, Filippa var väldigt avundsjuk på Mollys bamsebaddräkt! Hihi.
 
 
Till top