Fridabloggen

2 år

Filippa Permalink0
Vår lilla loppa har hunnit bli två år! Vi har en ung dam här hemma med mycket, mycket vilja och energi. Vi var på BVC förra veckan för tvåårskontroll. 13 400 gram tung och 90 cm lång är nu vår stora, lilla tjej. Vår fantastiska sköterska på BVC pratade länge om hur viktigt det är med gränser och tydliga regler för tvååringar. Puh. Det har vi märkt! Mycket ska testas och fixas. Klä på sig själv fixar Filippan i ett nafs, till och med gympadojjorna efter lite trixande. Sovrutinerna har ändrats sedan vi bytte ut spjälsängen mot en växasäng. Nu hör vi små tassande steg titt som tätt, och före klockan 21 har inte Filippa somnat någon gång de senaste två veckorna. Snarare brukar hon däcka vid tiosnåret. Trots att hon är uppe och studsar vid sju varje morgon, och bara sover runt 45 minuter lunchvila. Hoppas det vänder snart.
 
Pratar gör hon jättemycket, och hon har stenkoll på familjens namn. De absolut största favoriterna i hela världen är grannen Wilma, farbror Tobbe och kusinerna Milton och Molly. Nu har mormor och morfar semester och är i Kärradal mest hela tiden. Så titt som tätt (typ en gång i kvarten) säger Filippa "mommo-moffa-glass-gunga-Blixten-voffvoff". Hihi! "Miiiiiin" är ett annat favoritord. Det mesta som finns i vårt hus (och Wilmas) är Filippas, tydligen. Tevefavoriterna är fortfarande Biet Maja, och Bamse. Av kusinerna fick Filippa Lille Skutt i födelsedagspresent, och istället för lördagsgodis blev det en Bamse-nalle från pappa i lördags.
 
Vi har hunnit träffa lite bebisar det senaste. Lilla Joakim, Ludwig och favoriten Stella som Filippa tycker är väldigt, väldigt söt!
 
Nu hoppas vi på lite mer strandväder och krabbfiske! Fredrik jobbar sin sista dag imorgon, sen går han på semester. I slutet på juli åker vi till Danmark i några dagar, det ser vi fram emot.
 
 
 
Till top