Fridabloggen

Cupcakes med choklad

Mat & Bak Permalink0
Idag har jag och Filippan haft finbesök! Angelica och hennes mamma har varit här och fikat. En väldigt mysig och trevlig stund! Jag bakade chokladiga muffins i morse. Första plåten glömde jag (!) i ugnen så den var bara att slänga, men tack och lov hade jag lite smet kvar till ett nytt gäng formar.
 
 
 
 
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g ljus blockchoklad
 
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret. Rör i 50 gram choklad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Häll ner mjölblandningen i ägg och sockret. Hacka 50 gram choklad och lägg i. Vänd till sist ner smöret.

Klicka i smeten i formar, och grädda i cirka 10 minuter långt ner i ugnen. Tips - när du tagit ut kakorna ur ugnen, lägg dem direkt på en kökshandduk istället för att låta dem vara kvar i muffinsplåten, så blir det ingen fet hinna eller missfärgning på muffinsformen.
 
Låt kakorna svalna. Jag spritsade dem med grädde, och dekorerade med toppers från Celebrations.se.
Till top