Fridabloggen

Divergent

Böcker & bokrecensioner Permalink0
För några veckor sedan läste jag Divergent-trilogin, The Divergent Trilogy. Det var en ren njutning. De var helt magiskt bra! Bästa jag läst på länge. Då har jag ändå läst en hel del böcker genom åren...
 
 
Serien utspelar sig i den dystopiska staden Chicago, vars invånare är uppdelade i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior som trilogin handlar om står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.
 
Veronica Roth som skrivit böckerna är riktigt grym! Hon är född 1988 och skrev böckerna medan hon studerade på universitetet. Hittills har hennes böcker sålts i över 22 miljoner exemplar!
 
Divergent påminner en hel del om Hunger Games, men har en mer driv i sin berättelse, jag tycker att Hunger Games skapare Suzanne Collins kan fastna lite för mycket i detaljer ibland.
 
Den första delen, Divergent, har blivit filmatiserad och har precis kommit ut på DVD, och där hamnar Divergent välförtjänt nog i underläge när den jämförs med Hunger Games. Divergent som film var bra, Fredrik såg den med mig och gav den okej betyg, men Hunger Games som film tycker jag är strålande. Divergenttrilogin ges ut av Modernista i Sverige.
 
 
Till top